Ga naar hoofdinhoud
terug naar overzicht

Sweco Belgium

Boek, podcast en video's 'Transforming Society Together'

Ga naar de inhoud
Lijst
Sweco Belgium
Bedrijven Mobiliteit & infrastructuur
Boeken & publicaties Copywriting Fotografie Podcasts Productiebegeleiding Strategie
Wanneer ingenieurs en andere experten in dialoog gaan met vooraanstaande externe deskundigen, ontstaan duurzame oplossingen. Voor Sweco Belgium capteerde Karakters hun visie en inzichten in een crossmediale publicatie.
Bekijk het project

Een selectie van honderd projecten haalde het jubileumboek van Sweco Belgium. Stuk voor stuk realisaties die bijdragen aan een duurzame transitie van onze maatschappij. Het boek moest dan ook inhoudelijk en vormelijk dezelfde hoge standaard evenaren. Omdat ook de visie en verhalen achter elk project te mooi zijn om niet verder te delen, gingen we met de publicatie zelfs nog een stapje verder. We stelden voor om de gesprekken tussen Sweco-experten en externe deskundigen uit zowel de overheids- als privésector in een unieke podcastreeks te capteren.

Boek leeft verder als podcast

Waar deskundigen uit verschillende werkvelden in dialoog gaan, ontstaan er schone dingen. Hun gedeelde expertise leidt tot oplossingen voor een duurzame transitie van onze maatschappij. In de podcast die bij het jubileumboek van Sweco hoort, komt deze visie letterlijk tot leven.

Zo kwamen minister Tinne Van der Straeten, voormalig VUB-rector Caroline Pauwels, ziekenhuisdirecteur Catherine Goldberg, burgemeester Mohamed Ridouani, havenbaas Daan Schalck, en de CEO van Lantis, Luc Hellemans, al aan bod. Met auteur Johan Op de Beeck als moderator gaan zij in dialoog met de ingenieurs, ontwerpers en consultants van Sweco. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor actuele uitdagingen als de energietransitie, mobiliteit en zorg van de toekomst, onze waterhuishouding, de leefkwaliteit in steden en dorpen. Het resultaat is de verhelderende podcastreeks ‘Transforming Society Together’. Samen met het boek bevestigt Sweco op die manier zijn toonaangevende positie als ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau.

Meetbaar resultaat

Het boek – een echt collector’s item - heeft een oplage van 3.000 exemplaren en werd door Sweco gericht verspreid onder medewerkers en stakeholders. Het enthousiasme waarmee het boek onthaald werd, bevestigt de keuze voor deze hoogstaande publicatie. Ook voor de podcast is de interesse bijzonder groot. De reeks wordt mondjesmaat uitgerold met wekelijks één aflevering, aangekondigd via social media.

Eén van de voordelen van online communicatie is de meetbaarheid. We zijn dan ook trots te kunnen meedelen dat de cijfers aantonen dat elke aflevering gretig opgepikt wordt!

Sweco Spotify
SWECO boek
sweco boek 2
sweco iPhone
sweco boek
sweco iPhone

Heel veel dank voor de erg fijne aanpak en het mooie werk. Ik genoot van de gedachtewissel en hoop dat dit voor jullie een goed resultaat opleverde. Ik kreeg alvast jullie mooie boek aangeleverd!

Caroline Pauwels, voormalig rector van de VUB