Ga naar hoofdinhoud
terug naar overzicht

Decennium­doelen

Campagne Komaf met armoede

Ga naar de inhoud
Lijst
Decennium­doelen
Sociaal cultureel werk & NGO's
Campagnes Ecogrootformaatprinting Participatie Strategie Visuele identiteit Webontwikkeling Digitale strategie
Decenniumdoelen spoort de politiek aan om armoede op 10 jaar tijd te halveren. Karakters liet de boodschap stevig binnenkomen.
Bekijk het project

Decenniumdoelen maakt van armoede een prioriteit. Het platform werkt samen met partnerorganisaties, wetenschappers en mensen in en nabij armoede om er resoluut komaf mee te maken. Liefst op 10 jaar tijd.

Campagne Het bracht daarvoor 7 prioriteiten en concrete voorstellen onder de aandacht. Die bundelden we meteen in een boekje. Vervolgens zetten we een campagne op die schreeuwt om een moedig beleid. Met de kusttram riepen we in het groot en het breed op om naar de campagnesite te surfen. Daar kon iedereen in enkele klikken een politicus mailen, met de vraag om één van de prioriteiten op de agenda te zetten. Onze digitale strategie gooide hoge ogen. Ook met acties in het straatbeeld schudden we iedereen wakker. We drongen zelfs elk huishouden binnen. Met bedrukte broodzakken, weliswaar. Lokale Armoedebarometer Naast een restyling en Vlaanderenbrede campagne, gaven we de 13de Armoedebarometer vorm in een tool, zodat die voor het eerst zowel een Lokale én Vlaamse Armoedebarometer werd. Door armoedesituatie en -cijfers van de 300 Vlaamse gemeenten in een interactieve kaart te vatten, krijgen we het totaalbeeld van Vlaanderen. Eind 2019 kleurde Vlaanderen oranje, door de coronacrisis intussen dieprood.
Lokale armoedebarometer op website van Decenniumdoelen op computer
Decenniumdoelen website op computer
Komafmetarmoede op kusttram van Decenniumdoelen
Decenniumdoelen website op telefoon
Brochure van Komafmetarmoede
Sprekers op congres Komafmetarmoede
Boek van Komafmetarmoede
Totem Komafmetarmoede
Jonge man met longboard en bord Komafmetarmoede voor straatactie
Borden Komafmetarmoede op straat van Decenniumdoelen
Mevrouw op fiets met bord Komafmetarmoede
Jongeren met bord Komafmetarmoede voor Decenniumdoelen