Stad Ieper

Concept, creatie & lay-out boek tentoonstelling

ypermuseum.be

Yper Museum staat enkele maanden in het teken van de wederopbouw van de Westhoek na WOI. Karakters lanceerde en produceerde het concept voor een levendige tentoonstelling.

Na de Eerste Wereldoorlog stond het sociaal-culturele leven van de Ieperlingen opnieuw in de steigers. In het licht van Feniks 2020, stelt Yper Museum zijn bezoekers op de hoogte van hoe het herstel van Ieper precies verliep. Met hoop, dankzij verbondenheid en samenhorigheid. Aan échte stellingen hingen we 9 thema’s op. Van muziek over koken, tot kunst. Met aluminium buizen, koppelstukken, pvc-vrij vinyl, banners en vlaggenstof gaven we de expo vorm vanuit ons eigen atelier. Ook de jongerenwerking van het museum kreeg een apart luik om geregeld een nieuwe artistieke invulling te geven. Met torenhoge ambities bouwden we zo ‘herSTELLINGEN’ op. Beweeglijke én interactieve scenografie? Vakkundig verwerkt in het ontwerp van een boek? Dat kun je wel stellen.

Plaatsing tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Arno van Karakters voor museum van Ieper Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper. Creatie tentoonstelling 'herSTELLINGEN' door Karakters voor museum van Ieper.

Gelijkaardige cases