Kazerne Dossin

Stijl & scenografie tentoonstellingen

Met Kazerne Dossin werkt Karakters al intens samen sinds 2012. We schreven al die jaren mee geschiedenis met het museum over de Holocaust en Mensenrechten in Mechelen, van ontwerp tot realisatie.

De maatschappelijke missie van Kazerne Dossin blijft brandend actueel. Al bijna een decennium lang helpen we het museum, memoriaal en onderzoekscentrum om een breed publiek te laten leren uit het verleden.

Onvergetelijke scenografie

Als eerste opdracht mochten we de collectie van de permanente tentoonstelling schikken binnen het bestaand scenografisch ontwerp. Nadien kregen we het vertrouwen om nog vele andere, tijdelijke tentoonstellingen vorm te geven. Of het nu om een pakkend ontwerp, of om de productie en inrichting ging. We gingen aan de slag met educatieve wanden, bijschriften, meubels op maat, panelen en banners.Van het beklijvende Bevrijding! Belgen in Duitse kampen, The Art of War en Unsung Heroes (voor Dokters van de Wereld) tot #FakeImages, waar we naast de scenografie ook het educatieve luik mee vormgaven. Naar iedere expo kijken we terug met een voldaan gevoel!

Gedenkwaardige signalisatie en stijl

We stonden ook in voor de signalisatie. Van binnen tot buiten brachten we in alle vormen plattegronden, plakkaatjes, belettering en pijlen aan op zuilen, muren, vensters en vloeren. Vanuit ons atelier vernieuwden we die ook geregeld. Allemaal vanuit een heldere grafische stijl, die we hielpen verfijnen. Over de jaren heen mochten we de vormgeving van vele interne en externe communicatiemiddelen vereeuwigen. Zowel drukwerk (o.a. flyers en affiches), als digitale jaarverslagen en visuals. Zo kregen we de kans om scholen en kinderen aan te zetten tot een leerrijk bezoek. Met wervende brochures, maar ook met een doordachte lay-out voor het educatief materiaal. Voor bepaalde projecten vanuit het museum, zoals Polarisatie (Wij-Zij) en Connecting Law & Memory, tekenden we apart een hedendaagse look & feel uit. Ook die trokken we telkens door in diverse dragers, waaronder websites.

Alles om bezoekers gemakkelijk hun weg te laten vinden naar de beginselen van democratisch burgerschap!

 

Gelijkaardige cases