Decenniumdoelen

Komaf met armoede

komafmetarmoede.be

Decenniumdoelen spoort de politiek aan om armoede op 10 jaar tijd te halveren. Karakters liet de boodschap stevig binnenkomen.

Decenniumdoelen maakt van armoede een prioriteit. Het platform werkt samen met partnerorganisaties, wetenschappers en mensen in en nabij armoede om er resoluut komaf mee te maken. Liefst op 10 jaar tijd.

Campagne
Het bracht daarvoor 7 prioriteiten en concrete voorstellen onder de aandacht. Die bundelden we meteen in een boekje. Vervolgens zetten we een campagne op die schreeuwt om een moedig beleid. Met de kusttram riepen we in het groot en het breed op om naar de campagnesite te surfen. Daar kon iedereen in enkele klikken een politicus mailen, met de vraag om één van de prioriteiten op de agenda te zetten. Onze digitale strategie gooide hoge ogen. Ook met acties in het straatbeeld schudden we iedereen wakker. We drongen zelfs elk huishouden binnen. Met bedrukte broodzakken, weliswaar.

Lokale Armoedebarometer
Naast een restyling en Vlaanderenbrede campagne, gaven we de 13de Armoedebarometer vorm in een tool, zodat die voor het eerst zowel een Lokale én Vlaamse Armoedebarometer werd. Door armoedesituatie en -cijfers van de 300 Vlaamse gemeenten in een interactieve kaart te vatten, krijgen we het totaalbeeld van Vlaanderen. Eind 2019 kleurde Vlaanderen oranje, door de coronacrisis intussen dieprood.

Gelijkaardige cases